Toimintasuunnitelma 2022

 Angelniemen kyläyhdistys ry

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2022

Yleistä

Kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylän ja sen asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylän elinkelpoisuutta ja toimia kylän asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana. Kyläyhdistys pyrkii kehittämään asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa sekä edistää palveluiden säilymistä alueella. Kyläyhdistyksen toiminta riippuu sen jäsenistön aktiivisuudesta.

Kyläsuunnitelma

Angelniemen kyläsuunnitelmaa toteutetaan ja päivitetään muuttuneiden asioiden osalta. Keskitymme pääasiassa Seurojentalon ylläpitoon. Pyrimme saamaan kylälehdestä myös ruotsin ja englanninkieliset versiot.

Kommunikaatiokanavana www.angelniemi.fi, jonka sisältöä päivitetään säännöllisesti ja pidetään ajan tasalla. Jaetaan tietoa tapahtumista myös Kokkila facebook ryhmässä.

Seurojentalo

Seurojentalon käyttöaste on kasvanut ja talolla on aktiivista toimintaa ympäri vuoden. Kyläyhdistys pyrkii tyydyttämään uusien toimijoiden tarpeet ja kehittämään taloa yhdessä käyttäjien kanssa. Käyttömenoja seurataan ja karsitaan mahdollisuuksien mukaan. Seurojentalon kunnostamisen pitkäntähtäimen suunnitelma pidetään ajan tasalla.

Seurojentalon sisäpuolen korjaamiseen on jälleen haettu avustusta kotiseutuliitosta, suunnitelmissa on seuraavaksi remontoida keittiö vastaamaan uusia käyttötarpeita, kerhoja ja juhlia. Lisäksi on tarkoitus lisätä salin viihtyvyyttä ja juhlakäyttöön sopivuutta perinteitä kunnioittaen.

Näyttämön lämpöeristyksen jälkeen on syytä miettiä myös näyttämön valaistusta ja sähköistystä. Lisäksi suunnitellaan miten näyttämön edustan valot saisi kunnostettua.

Tekemisiä ja vastuita pyritään jakamaan eri tahoille, jotteivat samat henkilöt kuormitu liikaa.

Jäsentoiminta

Kyläyhdistys ei kerää jäsenmaksua ja näin ollen toimintamme on avointa kaikille kyläläisille. Tiedotamme toiminnasta nettisivujen kautta ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Ranta

Uimalan alueen ja laiturien kehittämistä jatketaan mahdollisuuksien mukaan Salon kaupungin kanssa.

Yhdistys pyrkii edistämään rannan monipuolista käyttöä. Vanhan kirkkovene Angelin koristeita ylläpidetään ja päivitetään tarpeen mukaan ja Meren kuninkaanmatka tarina sijoitetaan veneen viereen.

Yleisötapahtumat

Yhdistys järjestää huvi- ja yleishyödyllisiä tilaisuuksia tarpeen ja resurssien mukaan. Tapahtumista mainittakoon nuorisoillat, rivitanssi, bingo, disco/tanssit, kyläillat, iltamat, teatteriretki, valokuva-aiheinen tapahtuma ja joulujuhla. Mahdollisuus elokuvailtojen järjestämiseen yhdessä talon uusien vuokralaisten kanssa.

Avoimet Kylät tapahtuma järjestetään kesällä.

Järjestöyhteistyö ja seutukunnallinen yhteistyö

Yhdistys osallistuu alueen järjestöjen toimintaan mm. tarjoamalla Seurojentaloa kokous- ja juhlapaikaksi. Lisäksi alueen yhdistykset voivat ilmoittaa toiminnastaan kyläyhdistyksen nettisivuilla ja ilmoitustauluilla. Kyläyhdistys kutsuu ajoittain paikalliset yhdistykset kokoon suunnittelemaan yhteishankkeita eri yhdistysten välillä, esimerkiksi avoimet kylät tapahtuma sekä Joulujuhla. Ylläpidetään kommunikointi/ yhteistyötä lähikyläyhdistysten kanssa (mm Vartsala). Osallistutaan mahdollisuuksien mukaan Salon kaupungin järjestämiin tapaamisiin. Markkinoidaan kylää Salon kaupungin uusilla nettisivuilla.

Jatketaan mukana Mullankaivajat hankkeessa.

Pyritään vaikuttamaan kaupungin suunnitelmiin liittyen mm ala-asteen säilymiseen sekä kehittymiseen.

Seutukunnalliseen yhteistyöhön ja tapahtumiin osallistutaan mahdollisuuksien mukaan.

Infrastruktuuri

Kyläyhdistys pyrkii kehittämään alueen infrastruktuuria yhteistyössä Salon kaupungin kanssa.

Angelniemen asuinympäristön kehittämisen suunnitteluun ja päätöksentekoon vaikuttaminen lähidemokratian keinoin Salon kaupungin ja ELY-keskuksen suuntaan on kyläyhdistyksen tehtävä.