Angelniemen kyläyhdistys ry
Toimintakertomus 2021
Vuosi 2021 oli jo toinen vuosi, jona kärsimme COVID-19 pandemian vuoksi. Myös kyläyhdistys joutui muuttamaan toimintaansa jonkin verran korona viruksen takia. Kokoontumisrajoitukset vaihtelivat vuoden mittaan ja toimintaa jouduttiin rajoittamaan niiden puitteissa.
Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui 9 kertaa, lisäksi pidettiin sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset erityisjärjestelyin ja turvavälein sekä talkoiltiin.
Hallituksen jäsenet: Paula Achren pj, Osmo Laine vpj, rantavastaava, Kirsi Mannonen siht. seurojentalon varaukset, Aki Vauhkonen rahastonhoitaja, Johanna Hemmilä, Jari Laiho ja Liisa Kuru.
Varajäsenet: Saila Rouhiainen, Timo Kaasinen ja Janne Achren.
Kotisivut kokivat täydellisen uudistuksen ja siirron wordpress pohjalle ja jatkossa niiden päivittäminen on helpompaa. www.angelniemi.fi
Alueen yhteisöt voivat halutessaan varata yhteiso@angelniemi.fi ja yksityiset nimi@angelniemi.fi osoitteen pientä korvausta vastaan.
Yhdistyksen taloudellinen tilanne on pysynyt hyvänä.
Angelniemen Airo lahjoitti kesäkuussa 2020 yhdistyksellemme vanhan kirkkovene Angelin. Angeli on valmistunut vuonna 1998, sopivasti ensimmäisiin Halikko-soutuihin 1999. Vene on veistetty Halikon Rikalanmäellä, veneentekijä on ollut Markku Törrönen. Alun perin vene on kuulunut Halikon Kirkkoveneyhdistykselle, mutta siirtynyt sen lakkautuksen jälkeen Angelniemen Airolle. Angeli ei enää vastaa nykypäivän kilpakirkkoveneen ”vaatimuksiin” ja vene oli jo päässyt huonoon kuntoon eikä Airolla ollut sille enää käyttöä. Päätimme sijoittaa veneen Kokkilan rantaan nähtävyydeksi ja askarrella veneeseen hahmoja. Alkukesästä talkoiltiin ja vene tervattiin ja sille tehtiin hieno paikka rantaan. Salon kaupungin kulttuuritoimi myönsi meille rahallista avustusta projektin toteuttamiseen. Veneeseen rakennettiin vanhoista ”romuista” ja omenapuiden juurista hahmoja ja Katariina Lillqvist kirjoitti upean tarinan, Merenkuninkaan matkan, joka painatettiin kylttiin. Kyltin asennus veneen viereen toteutetaan keväällä 2022.
Seurojentalo
Vuonna 2020 haimme rahoitusta keittiöremonttiin, joka oli tarkoitus toteuttaa vuonna 2021. Kotiseutuliitto ei myöntänyt rahoitusta, mutta saimme heiltä vieraan käymään talolla ja kirjoitimme syksyllä uuden rahoitushakemuksen, tavoitteena remontoida keittiö vuoden 2022 kesällä.
Hankimme saliin uuden moottoroidun koko näyttämön levyisen valkokankaan, johon käytimme kaupungin toiminta-avustuksen.
Talkootyöt: Seurojentalon kunto on täysin riippuvainen kyläläisten tekemästä talkootyöstä. Kaikki työ esim. puilla lämmitys, talonmiehen tehtävät, siivous, polttopuut, tilojen järjestelyt, paperityöt, pihatyöt ja tilojen vuokraus tapahtuu talkoolaisten voimin. Se on osoittautunut isoksi voimavaraksi vuosien varrella.
Salon kaupungin kanssa jatkettiin vuokrasopimusta koskien Meri-Halikon koulun liikunta-/juhlatilaa ja kaupungin tukemien nuorisotoimintojen käyttöä. Nuorten illat pysyivät katkolla johtuen koronaviruksesta. Myös Salon Seurakunta jatkaa vuokralaisena ja talolla on monenlaisia kokoontumisia.
Yläkerran asunto sai uudet vuokralaiset syyskuussa.
Varoja talon kunnostukseen kerättiin t-paita-, kotiseutuviiri ja tuolimyynnillä. Lisäksi teetimme uusia Angelniemi pusakoita ja kangaskasseja myyntiin ja niiden kauppa kävi Lossirannan baarin kautta todella hyvin.
Seurojentalolla palaa nyt valot ympäri vuoden ja talo on kyläläisten yhteisessä käytössä säännöllisesti. Toiminta tukee kyläyhdistyksen tavoitetta saada kylälle toimiva yhteinen kokoontumispaikka, johon on helppo tulla.
Mullankaivajat
Kylällä vuonna 2018 alkanut upea arkeologinen projekti ”Mullankaivajat” sai uuden rahoituspäätöksen ja jatkoa piti seurata vuonna 2021. Valitettavasti tämä lykkääntyi edelleen koronasta johtuen. Nyt on tarkoitus jatkaa vuonna 2022. Projektin kotisivulta voi lukea lisää hienoista löydöistä ja projektin kulusta: merihalikonmullankaivajat.blogspot.fi
Lähidemokratia
Salon kaupungin johdon ja asukasyhdistysten tapaamisia ei pidetty.
Kyläyhdistys teki pienen mainoksen toiminnastaan ja niitä painettiin 400 kpl ja jaettiin vanhan Angelniemen kunnan alueelle, osin postin välityksellä.
Viikoittaista toimintaa
Osa viikoittaisesta toiminnasta oli katkolla osan vuotta. Suurin osa vuodesta kuitenkin toimintaa talolla oli lähes päivittäin.
Tapahtumia
huhti-touko Useita talkoita liittyen Angeli kirkkoveneeseen, paikan valmisteluihin ja veneen käsittelyyn.
20.4-12.5 Metallinkeräys rannassa
19-20.6 Angelin hahmojen rakennustalkoot rannassa
22.7 Kaupunginjohtajan vierailu. Paikalla Angelniemen ja Wartsalan kyläyhdistykset, Angelniemen ja Pöylän seudun Martat, Vartsalan Sauva, Halikon Eläkkeensaajat ja Vartsalan työväenyhdistys.
26.8 Salon kaupungin kulttuuritoimen Itämerentila tapahtuma Kirkkovene Angelin luona ja rannassa
30.12 Talkoot näyttämön verhojen parissa valkokankaan asennusta varten